Tot mai multe mirese isi vand rochiile dupa nunta si poate, din diferite motive, vrei sa profiti de vreuna dintre oferte. Nu este nimic gresit in atitudinea ta. Nu esti singura care alege sa poarte o rochie second-hand, dar care este frumoasa si, mai ales, mult mai ieftina. Totusi, inainte de a porni la vanat de oferte trebuie sa tii cont de cateva sfaturi.

565140_75558653

Masoara-te inainte

Trebuie sa stii foarte bine care iti sunt masurile. Nu vrei sa dai diferenta de bani dintre o rochie noua si cea deja purtata unui croitor. Asa ca este indicat sa cunosti exact care este circumferinta bustului, a taliei, inaltimea cu si fara pantofii pe care ii vei purta in ziua nuntii. Indicat ar fi sa intrebi si vanzatoarea aceste detalii.

Fii atenta la defecte

Trebuie sa studiezi cu atentie tivurile, pentru ca o rochie purtata poate avea portiuni unde acestea s-au descusut, chiar daca a fost lucrata cu foarte mare atentie. De asemenea, este important ca rochia sa nu aiba pete. De aceea, este bine sa intrebi daca a fost spalata dupa purtare si in ce conditii.

Afla povestea rochiei

Daca esti o persoana superstitioasa ar fi bine sa intrebi mai multe detalii despre istoricul rochiei. Daca este vanduta pentru ca nu mai are loc in dulap sau pentru din nevoie de bani nu este nici o problema, dar daca mariajul a avut un deznodamant nefericit atunci este bine sa te gandesti de doua ori inainte sa o achizitionezi.

Cere factura

Impreuna cu rochia ar fi bine sa primesti si factura originala din mai multe motive. Unul dintre ele este pentru a te asigura ca nu esti a cincea cumparatoare a rochiei. Apoi, daca este vorba despre o rochie de designer este bine sa ti se si demonstreze acest lucru. Al treilea motiv este unul mai pragmatic: sa vezi pretul original. Poate vanzatoarea cere 2000 de lei pe rochie, iar ea a cumparat-o cu doar 1500.

Protejeaza-te

Achizitionarea unei rochii deja purtate implica si riscuri mai ales daca o cumperi fara sa o vezi. Asigura-te ca in cazul in care are defecte sau pur si simplu nu iti vine ca in visurile tale, vei primi banii inapoi. Cel mai bine este sa faci plata la livrare, dupa ce ai studiat cu atentie produsul si te-ai convins ca este ceea ce vrei. De asemenea, este bine sa intrebi care sunt accesoriile cu care vine rochia. Poate ai vazut-o intr-o poza cu tot cu voal, manusi, geanta si tragi concluzia ca le vei primi si pe acestea. Ca sa nu existe probleme, asigura-te ca asa se va intampla.