Lansarea in Romania a proiectului “Tango for all”, finantat de Comisia Europeana, prin Programul Erasmus+, Actiunea Lucian si Raluca_Campionatul European de   Tango_Italia_CerviaParteneriate Colaborative, alaturi de prezentarea scopurilor si obiectivelor proiectului, a avut loc astazi, la sediul Centrului Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Europenii vor avea acces la cursuri de tango, demonstratii in aer liber, sesiuni informative si evenimente culturale in cadrul Saptamanii Europene a Sportului (10 – 17 septembrie 2016)

Proiectul “Tango for all”, initiat de 6 ONG-uri din 5 tari europene, are ca obiectiv sprijinirea constientizarii valorii adaugate aduse patrimoniului cultural european de catre dansul propriu-zis (prin cresterea participarii europenilor de toate varstele in activitati de cunoastere a dansului/tango-ului), precum si de comunitatile de tango argentinian.

“Tango for all” reprezinta o premiera in Europa, aratand prin obiectivele sale unitatea de actiune a mai multor state care, printr-un schimb de bune practici, isi vor deschide impreuna portile pentru a promova acest dans unic, care a fost inclus in patrimoniul mondial imaterial UNESCO pentru beneficiile sale: postura buna si atitudine, spirit de initiativa si antreprenoriat, creativitate si inovatie, agilitate si dinamism.

Anca si Traian IonescuSuntem onorati ca Asociatia pentru Cultura si Tango a fost selectata sa participe, alaturi de alte 5 ONG-uri europene, la acest frumos proiect al Comisiei Europene, care este practic o recunoastere a meritelor artistice si competitive ale unui produs cultural de exceptie cum este tango-ul, o confirmare a modelului social pe care il ofera. Pasiunea pentru tango alaturi de ambitia sportiva, spiritul de fair play si un schimb eficient al bunelor practici intre tarile europene participante la proiect reprezinta principalul pariu al acestui proiect aspirational, premiera in Europa, prin care Romania va fi sincronizata, in septembrie, la Saptamana Europeana a Sportului“, a declarat Anca-Maria Ionescu, Presedinte Asociatia pentru Cultura si Tango.

Pe parcursul unei saptamani cetatenii europeni vor putea beneficia de cursuri gratuite de tango, activitati in aer liber, flash-mob-uri, evenimente culturale, spectacole, precum si sesiuni informative.

Astfel, in intervalul 10-17 septembrie 2016, in cadrul “Saptamanii Europene a Tango-ului”, vor avea loc la Bucuresti (9–14 Septembrie 2016) si Busteni (15-18 Septembrie 2016) mai multe activitati: Ceremonia de deschidere; un seminar international destinat profesorilor de tango/dans din Europa; o zi a Portilor Deschise in care scolile de tango din Romania, partenere in proiect, vor oferi cursuri gratuite de tango; evenimente in aer liber cu demonstratii de tango; un seminar la care vor participa profesori de tango din cele 5 tari partenere (care vor pune bazele unei federatii internationale de tango argentinian); ceremonie de inchidere.

Proiectul va implica circa 50 de profesori de tango din Europa, aproximativ 300 de participanti la evenimentele locale din fiecare tara participanta la proiect si aproximativ 3.000 de participanti la evenimentul din luna septembrie “Saptamana Europeana a Tango-ului” din Romania.

Informatii suplimentare:

Proiectul “Tango pentru toti” a fost creat din pasiunea pentru tango a 12 profesori de dans din 5 tari europene, care doresc sa faca din acesta Conferintadepresa_TangoForAll_13 07 2016un dans recunoscut si practicat international pentru beneficiile sale. Partenerii implicati sunt:

  • Asociatia pentru Cultura si Tango (Romania, Bucuresti)
  • Asociatia Academia de Tango Argentinian (Romania, Bucuresti)
  • National Tango Academy of the Republic of Austria (Austria)
  • A.S.D. Claudio &Barbara Tango (Italia)
  • Association Mouvements Dances (Franta)
  • Argentine Tango Dance Theatre Association (Ungaria)

Proiectul “Tango pentru toti” va creste calitatea educatiei in domeniul sportului / Tango-ului argentinian si ii va aduce mai multa varietate.

Pentru informatii suplimentare in legatura cu proiectul – Anca-Maria Ionescu, Presedinte Asociatia pentru Cultura si Tango, 0742 356 884, anca@tangoact.ro

Categories: HighlightsTips

9 Comments

Comments are closed.