Ai observat ca “darul” de nunta redevine din ce in ce mai mult un dar si nu… un plic?! Este o tendinta pe care si noi, romanii, o adoptam dupa modelul occidental si care lasa loc imaginatiei si creativitatii. O familie la inceput de drum are nevoie de cadouri utile si suport financiar, vor spune cei mai multi, cu usoara revolta in glas. Dar de cand se exclud utilul si frumosul?!

“Iubitorii de frumos sunt invitati in Galeria de arta Ara Art intr-o incursiune in istoria artei, unde tablouri semnate de pictori renumiti si obiecte decorative sau de mobilier intr-o varietate de stiluri si pentru o varietate de bugete, ii asteapta la vanatoarea cadoului perfect de nunta.”, ne indeamna doamna Ariadna Zeck, istoric de arta si expert al Galeriei Ara Art.

Buget aproximativ: 100 europlatou_prajituri_AraArt_100 euro

Chiar si cu un buget de 100 de euro, puteti alege un cadou rafinat pentru un cuplu aflat la inceput de drum: set platouri cu prajituri din Portelan Paragon.

Un alt cadou deosebit pentru o tanara familie, este setul de Portelan Minton cu detalii florale, pentru o masa in doi, la pretul de 140 euro.

set_portelan_AraArt_140 euro

Buget aproximativ: 250 – 350 euro

Tot din categoria obiectelor de servire a mesei, puteti opta pentru un cos cu ansa din alpaca argintata si sticla, cu trei compartimente pentru fructe uscate, in Stil Victorian la pretul de 300 euro.

Sau puteti alege o piesa de mobilier deosebita: o masuta din lemn entarsiat si bronz in Stil Louis al XV-lea, la pretul de 240 euro.

Pentru cuplurile atente cu imaginea lor, cadoul perfect ar fi o oglinda, de pilda una cu rama din metal comun, decorata cu elemente florale din bronz, in Stil Art Nouveau, evaluata de expertii Ara Art la pretul de 360 euro.

Buget aproximativ: 1000 euro

Pentru cei care au la dispozitie un buget mai generos, Galeria Ara Art propune picturi incepand de la 500 de euro in sus. De exemplu, Bazar, un tablou executat in ulei pe placaj si semnat Jean Cheller, infatisand efervescenta unui bazar, cotat la 1500 euro. Sau un peisaj marin in acuarela pe carton subtire, semnat Nicolae Vermont, cotat la 1000 euro.

Galeria de arta si Casa de licitatii AraArt s-a deschis in septembrie 2010, avand insa activitate de galerie inca din anul 2005. Galeria s-a remarcat in activitati de ambientare a diferitelor spatii cu lucrari de autor, prin participarea la proiecte ample precum “Cyber Museum”, alaturi de institutii culturale si educationale de referinta din Romania (Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Institutul de Istoria Artei, I.N.O.E. etc.). In plus, ofera consultanta de specialitate asupra starii de conservare si furnizeaza solutii de panotare corecta a lucrarilor din importante colectii private.

Periodic, AraArt organizeaza licitatii de arta, pe care le anunta pe site-ul www.araart.ro, alaturi de toate detaliile tehnice ale lucrarilor.